Cum să blocați site-ul web de la urmărirea locației dvs. pe Firefox

how block website from tracking your location firefox

Ai permis unui site web să-ți urmărească locația din greșeală pe Firefox? Folosiți acești pași pentru a modifica setările pentru a bloca site-ul.



Când utilizați Firefox, anumite site-uri web, cum ar fi comerțul electronic, călătoriile, restaurantele și motoarele de căutare, pot dori să urmăriți locația dvs. actuală (aproximativă) pentru a vă afișa produse și informații relevante în apropiere, cum ar fi oferte disponibile doar în locația dvs., disponibilitatea unui produs și multe altele.



Deși distribuirea locației dvs. cu un site web poate avea avantajele sale, poate fi și o problemă de confidențialitate și, deși veți primi un prompt de consimțământ, este ușor să selectați în mod greșit opțiunea permisă, în loc să refuzați opțiunea. Cu toate acestea, dacă anterior ați permis unui site să vă cunoască locația, Mozilla Firefox face ușor să schimbați setările pentru a bloca site-ul.

In acest ghid, veți afla pașii pentru gestionarea setărilor Firefox pentru a bloca un site web permis anterior de urmărirea locației dvs. (Dacă utilizați Microsoft Edge, apoi folosiți aceste instrucțiuni. Dacă utilizați Google Chrome, apoi folosiți acești pași.)



Cum să blocați urmărirea locației pe Firefox

Folosiți acești pași pentru a împiedica un site web să vă urmărească locația curentă în timp ce utilizați Firefox:

  1. Deschis Firefox.

  2. Faceți clic pe meniul principal din colțul din dreapta sus și faceți clic pe Opțiuni.



  3. Click pe Confidențialitate și securitate din panoul din stânga.

  4. În secțiunea „Permisiuni”, lângă „Locație”, faceți clic pe butonul Setări buton.

    Location settings on Firefox

    Setări de locație pe Firefox
  5. Selectați site-ul web pe care doriți să îl blocați.

  6. În secțiunea „Stare”, utilizați meniul derulant și selectați bloc opțiune.

    Block website location tracking on Firefox
    Blocați urmărirea locației site-ului web pe Firefox
    Sfat rapid: De asemenea, puteți face clic pe numele site-ului, lângă pictograma de blocare, în bara de adrese pentru a schimba rapid setările locației.
  7. (Opțional) În pagina principală a setărilor „Permisiuni de locație”, faceți clic pe butonul Eliminați site-ul web buton pentru a opri site-ul să vă urmărească locația. Cu toate acestea, data următoare când încărcați site-ul, veți primi din nou promptul pentru a permite sau a bloca site-ul să vă urmărească locația.

După ce parcurgeți pașii, site-ul pe care l-ați blocat nu va mai fi permis să vă urmăriți locația curentă. Este posibil să fie nevoie să repetați pașii pentru a bloca site-uri web suplimentare.