Cum să blocați site-ul să vă urmărească locația pe Google Chrome

how block website from tracking your location google chrome

Ai permis unui site web să-ți urmărească din greșeală locația folosind Chrome? Nu vă faceți griji, iată pașii pentru a schimba setările pentru a bloca site-ul.



Pe Chrome, când navigați pe web, anumite site-uri web, cum ar fi comerțul electronic, călătoriile, restaurantele și motoarele de căutare, ar putea dori să urmărească locația dvs. actuală (aproximativă) pentru a vă afișa produse și informații relevante din apropiere, cum ar fi oferte disponibile doar în locația dvs. , disponibilitatea unui produs și multe altele.



Deși partajarea locației dvs. cu un site web poate avea beneficiile sale, poate fi, de asemenea, o problemă de confidențialitate pentru multe persoane și, deși, veți primi un prompt de consimțământ, este ușor să greșiți. Cu toate acestea, dacă anterior ați permis unui site să vă cunoască locația, Google Chrome simplifică modificarea setărilor pentru a bloca site-ul.

In acest ghid, veți afla pașii pentru gestionarea setărilor Chrome pentru a bloca un site web permis anterior de urmărirea locației dvs. (Dacă utilizați Microsoft Edge, apoi folosiți aceste instrucțiuni.)



Cum să blocați urmărirea locației pe Chrome

Folosiți acești pași pentru a împiedica un site web să vă urmărească locația curentă în timp ce utilizați Google Chrome:

  1. Deschis Crom.

  2. Faceți clic pe meniul principal din colțul din dreapta sus și faceți clic pe Setări.



  3. Click pe Avansat din panoul din stânga.

  4. Click pe Confidențialitate și securitate.

  5. Click pe Setări site.

    Chrome Site Settings

    Setări site Chrome
  6. În secțiunea „Permisiuni”, faceți clic pe Locație.

    Chrome site Permissions

    Permisiunile site-ului Chrome
  7. În secțiunea „Permite”, selectați site-ul web pe care doriți să îl blocați.

    Allow or block website location tracking

    Permiteți sau blocați urmărirea locației site-ului web
  8. În secțiunea „Permisiuni”, utilizați meniul derulant „Locație” și selectați bloc opțiune.

    Chrome block location tracking on website
    Urmărirea locației blocului Chrome pe site-ul web
    Sfat rapid: De asemenea, puteți face clic pe numele site-ului, lângă pictograma de blocare, în bara de adrese pentru a schimba rapid setările locației.
  9. (Opțional) În pagina principală de setări „Locație”, în secțiunea „Permite”, puteți face clic pe butonul Șterge butonul (gunoi) pentru a opri site-ul să vă urmărească locația. Cu toate acestea, data următoare când încărcați site-ul, veți primi din nou promptul pentru a permite sau a bloca site-ul să vă urmărească locația.

După ce parcurgeți pașii, site-ul pe care l-ați blocat nu va mai fi permis să vă urmăriți locația curentă. Este posibil să fie nevoie să repetați treptele nr. 7 și 8 pentru a bloca site-uri web suplimentare.