Cum se schimbă setările UAC (User Account Control) pe Windows 10

how change user account control settings windows 10

Este posibil să schimbați sau să dezactivați setările UAC ale Windows 10 atunci când lucrați cu aplicații vechi sau nu doriți să fiți notificați atunci când aplicațiile încearcă să schimbe sistem.



Pe Windows 10, Controlul utilizatorului (UAC) este o caracteristică de securitate care împiedică aplicațiile să efectueze modificări nedorite ale sistemului, îi ajută pe utilizatori să prevină schimbări accidentale de setări și oprește malware-ul să intre în sistemul dvs. fără să vă cunoască.



Când UAC este activat, dacă o aplicație încearcă să facă modificări, Windows 10 va afișa un avertisment de securitate pe care utilizatorul trebuie să îl aprobe pentru a permite aplicației să îndeplinească sarcina. Dacă utilizatorul utilizează un cont standard, atunci va trebui să introducă datele de acreditare administrative pentru a executa o anumită sarcină care necesită privilegii mai mari.

Pe scurt, Controlul contului de utilizator permite utilizatorilor să lucreze într-un mediu mai sigur. Cu toate acestea, există anumite situații în care este posibil să doriți să dezactivați sau să configurați funcția în mod diferit. De exemplu, atunci când utilizați aplicații vechi care nu au fost concepute pentru a funcționa în acest tip de mediu sau știți exact ce faceți și preferați să rulați Windows 10 fără această caracteristică.



Dacă doriți să efectuați modificări sau să dezactivați complet UAC, Windows 10 oferă setările necesare pentru a împiedica dialogul de acces al utilizatorului să apară de fiecare dată când o sarcină are nevoie de ridicare.

In acest ghid, veți afla pașii pentru a gestiona setările UAC (User Account Control) pe Windows 10.

Modificarea setărilor UAC pe Windows 10

Pentru a schimba setările de control al contului de utilizator, contul dvs. trebuie să fie un cont cu privilegii de administrator. În caz contrar, va trebui să furnizați o parolă de administrator pentru a face modificări.



  1. Deschis Panou de control.
  2. Click pe Sistem și securitate.
  3. Apasă pe Modificați setările de control al contului de utilizator legătură.
  4. Control Panel System and Security settings
    Setări sistem de panou de control și securitate
  5. Sfat rapid: Alternativ, puteți căuta Controlul contului de utilizator pe Start și faceți clic pe rezultat pentru a deschide experiența.
  6. Setările pentru controlul contului utilizator oferă patru niveluri de protecție, dar există unele limitări în funcție de tipul de cont.
  7. Într-un cont de utilizator Standard, veți vedea cele patru niveluri, dar puteți modifica doar două dintre ele:
    • Anunță-mă întotdeauna când: Aceasta este opțiunea implicită pentru fiecare cont de utilizator standard și apare dialogul UAC atunci când aplicațiile încearcă să instaleze un alt software sau să facă modificări în sistem și când încercați să schimbați setările.
    • Mă notificați întotdeauna (și nu mă întunecă pe desktop): Utilizarea acestei opțiuni blochează modificările de sistem ale aplicațiilor și ale utilizatorilor la fel ca „Anunță-mă întotdeauna când”, dar cu diferența că poți avea acces la desktop pentru a continua să lucrezi la alte activități.
  8. User Account Control on a standard account
    Controlul contului de utilizator pe un cont standard
  9. Anunță-mă doar atunci când aplicațiile încearcă să aducă modificări computerului meu (nu mă întunecă pe desktop) și Nu mă anunța niciodată când(care dezactivează UAC), nu sunt opțiuni care pot fi configurate pe un cont Standard.
  10. Pe un cont de utilizator Administrator, veți vedea cele patru niveluri și puteți selecta oricare dintre ele:
    • Anunță-mă întotdeauna când: Această opțiune afișează dialogul UAC atunci când aplicațiile încearcă să instaleze un alt software sau să aducă modificări sistemului și când încercați să schimbați setările.
    • Anunță-mă doar atunci când aplicațiile încearcă să aducă modificări computerului meu: Acesta este nivelul implicit pentru fiecare cont de administrator și nu vă notifică atunci când faceți modificări ale setărilor.
    • Anunță-mă doar atunci când aplicațiile încearcă să aducă modificări computerului meu (nu mă întunecă pe desktop): Folosind această opțiune nu veți primi notificări atunci când faceți modificări, dar cu diferența că puteți avea totuși acces la desktop pentru a continua să lucrați la alte sarcini.
    • Nu mă anunță niciodată când: Această opțiune dezactivează complet UAC pe Windows 10.
  11. User Account Control on an administrator account
    Controlul contului de utilizator pe un cont de administrator
  12. După selectarea nivelului de securitate dorit, faceți clic pe O.K să aplice modificările.

După ce ați finalizat pașii, reporniți computerul pentru a aplica setările.

Deși este posibil să schimbați setările UAC (User Account Control) pe Windows 10, este întotdeauna recomandat să lăsați configurația implicită pentru o mai bună securitate.

Este important să rețineți că există modalități de dezactivare a UAC folosind Registrul, dar utilizatorii standard vor experimenta comportamente nedorite, astfel încât nu este recomandat să parcurgă acea rută.

Dacă doriți să dezactivați funcția Control cont utilizator (nu este recomandată), va trebui să o faceți schimbați tipul de cont în Administrator, apoi urmați pașii pentru a selecta Nu mă anunța niciodată când opțiune folosind glisorul.