Cum să ștergeți automat locația și istoricul căutării pe Google

how delete location

Google vă permite acum să vă ștergeți istoricul activității în mod automat la fiecare 3 până la 18 luni și iată cum puteți configura această nouă caracteristică.



Este un fapt binecunoscut faptul că Google colectează locații, web și activități de aplicații de la utilizatori atunci când utilizează Căutarea Google, YouTube și alte servicii pentru a învăța comportamentul lor pentru a difuza cu precizie anunțurile și pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.



Ca urmare a preocupărilor de confidențialitate, Google este acum treptat realizarea unei noi caracteristici că utilizatorii pot selecta manual pentru a șterge automat istoricul locațiilor, activitățile web și aplicațiile din conturile lor.

Puteți dezactiva întotdeauna colectarea acestor date, dar noile setări ar trebui să vă ajute să aveți o experiență mai personală în timp ce utilizați serviciile Google și să vă protejați confidențialitatea puțin mai bine.



In acest ghid, veți învăța să stabiliți cât timp i se permite Google să păstreze datele dvs. înainte de a le șterge. De asemenea, vom analiza pașii pentru dezactivarea istoriei locațiilor, a web-ului și a aplicațiilor în întregime în contul dvs. Google.

Cum să ștergeți automat locația și istoricul căutării pe Google

Folosiți acești pași pentru a șterge automat locația și istoricul activității pe Google:

  1. Deschideți-vă Cont Google.



  2. Click pe Date și personalizare din panoul din stânga.

  3. În secțiunea „Control activități”, faceți clic pe butonul Gestionați-vă controalele de activitate opțiune.

    Manage your activity controls

    Gestionați-vă controalele de activitate
  4. În secțiunea „Activitate web și aplicație” (sau „Istoricul locațiilor”), faceți clic pe butonul Gestionează activitatea buton.

    Manage activity

    Gestionează activitatea
  5. Apasă pe Alegeți cât timp să păstrați buton.

    Choose how long to keep your data on Google servers

    Alegeți cât timp vă păstrați datele pe serverele Google
  6. Selectați una dintre cele trei opțiuni:

    • Păstrați până când șterg manual (implicit).
    • Păstrați timp de 18 luni.
    • Păstrați timp de 3 luni.

    Google autom delete data options

    Opțiunile de date Google șterg automat
  7. Apasă pe Următor → buton.

  8. Apasă pe A confirma buton.

    Confirm Google data auto-delete settings

    Confirmați setările de ștergere automată a datelor Google
  9. Apasă pe Am înțeles buton.

După ce parcurgeți pașii, toate activitățile web și de aplicații mai vechi decât ziua specificată vor fi șterse automat.

Cum dezactivați locația și istoricul căutării pe Google

Folosiți acești pași pentru a dezactiva colectarea datelor despre locație și activitate pe Google:

  1. Deschideți-vă Cont Google.

  2. Click pe Date și personalizare din panoul din stânga.

  3. În secțiunea „Control activități”, faceți clic pe butonul Gestionați-vă controalele de activitate opțiune.

    Manage your activity controls

    Gestionați-vă controalele de activitate
  4. În secțiunea „Control activități”, opriți comutatorul de comutare pentru Activitate web și aplicație (și Istoricul locațiilor).

    Disable Google activity tracking

    Dezactivează urmărirea activității Google
  5. Apasă pe Pauză buton.

    Pause Google tracking

    Întrerupeți urmărirea Google

După ce parcurgeți pașii, Google nu ar trebui să mai colecteze activitățile sau locațiile dvs. atunci când utilizați serviciile sale.

Deși opțiunea de dezactivare a colectării de date despre locație și activitate a fost de mult timp, capacitatea de a șterge istoricul automat după 3 sau 18 luni sunt caracteristici noi care se extind treptat către utilizatori.