Cum să ștergeți fișierele specifice din Istoricul fișierelor manual pe Windows 10

how delete specific files from file history manually windows-10

Dacă nu mai aveți nevoie de anumite fișiere protejate de Istoricul fișierelor, utilizați acești pași pentru a le elimina manual pe Windows 10.



Pe Windows 10, Istoricul fișierelor include o caracteristică pentru a curăța versiuni mai vechi de fișiere, dar este menit să ștergeți doar un grup de fișiere, nu puteți alege să ștergeți anumite fișiere sau foldere.



Cu toate acestea, dacă aveți unul sau mai multe fișiere care pierd spațiu și nu doriți să utilizați instrumentul de curățare, deoarece poate elimina și alt conținut, puteți șterge fișierele manual direct din backup.

In acest ghid, veți afla pașii pentru a șterge anumite fișiere din Istoricul fișierelor în Windows 10.



Cum să ștergeți anumite fișiere din Istoricul fișierelor

Pentru a șterge manual fișierele din Istoricul fișierelor, utilizați acești pași:

  1. Deschis Explorator de fișiere.

  2. Navigați la stocare cu fișierele Istoric fișiere.



  3. Faceți dublu clic pe folderul Istoric fișiere.

    Windows 10 File History folder

    Dosarul Istoric fișiere Windows 10
  4. Faceți dublu clic pe folder cu numele contului.

  5. Faceți dublu clic pe folder cu numele computerului.

  6. Faceți dublu clic pe butonul Date pliant.

    File History Data folder

    Fișier Date dosar istoric
  7. Faceți dublu clic pe folderul cu numele unității cu fișierele pe care doriți să le eliminați.

    File History drive folder

    Dosarul de unitate de istoric de fișiere
  8. Navigați la folder cu conținutul pe care doriți să îl ștergeți.

  9. Selectați cu atenție fișierele și folderele pe care nu mai doriți să le păstrați.

    File History delete files manually

    Istoricul fișierelor șterge fișierele manual
  10. Apasă pe Șterge butonul din fila „Acasă”.

După ce parcurgeți pașii, fișierele nu vor mai fi disponibile pentru recuperare și veți avea mai mult spațiu pentru stocarea altor fișiere.

Dacă doriți să vă asigurați că totul funcționează, puteți reexecuta copia de rezervă din Setări > Actualizare și securitate > Backup > Mai multe opțiuniși făcând clic pe butonul Înapoi acum buton.