Cum să ștergeți profilul utilizatorului pentru a remedia problemele contului pe Windows 10

how delete user profile fix account problems windows 10

Dacă aveți probleme cu meniul Start, Microsoft Edge sau aveți nevoie pentru a reseta setările contului de utilizator, puteți șterge profilul de utilizator de pe Windows 10, în loc să eliminați contul.



Pe Windows 10, fiecare cont de utilizator include un profil de utilizator, care este format din fișiere și foldere care stochează fișierele personale și preferințele utilizatorului, setările aplicației, informațiile de pe desktop și mai multe bucăți de date.



Uneori, datele profilului de utilizator pot fi corupte provocând o serie de probleme, inclusiv meniul Start și Microsoft Edge nu funcționează corect. Deși puteți șterge și recrea contul întotdeauna, este posibil să ștergeți profilul, astfel încât Windows 10 să poată configura unul nou în timpul conectării, fără a fi necesar să eliminați contul.

In acest ghid, veți afla pașii pentru a șterge un profil de utilizator pentru a remedia problemele pe un Windows 10 cont.



Cum să ștergeți un profil de utilizator pe Windows 10

De obicei, datele profilului de utilizator sunt stocate în C: Users AccountNameFolder, unde veți găsi Spațiul de lucru. Documente, și alte foldere, inclusiv Datele aplicatiei folder și NTUSER.DAT fișier care sunt ascunse. Cu toate acestea, nu puteți șterge pur și simplu aceste date manual, trebuie să utilizați setările Proprietății sistemului.

Important: Pentru a vă șterge contul, trebuie să vă conectați la un alt cont de administrator. De asemenea, ștergerea unui profil de utilizator va șterge documentele personale ale utilizatorului, fotografiile, muzica și alte fișiere, astfel încât să vă asigurați să creați o copie de rezervă a fișierului înainte de a continua.
  1. Folosește Cheia Windows + R scurtătură de la tastatură pentru a deschide Alerga comanda.

  2. Introduceți următoarea comandă pentru a deschide Proprietatile sistemului și faceți clic pe O.K:



    SystemPropertiesAdvanced
  3. În secțiunea „Profiluri de utilizator”, faceți clic pe butonul Setări buton.

    System Properties settings

    Setările proprietăților sistemului
  4. Selectați profilul utilizatorului și faceți clic pe butonul Șterge buton. (Dacă utilizatorul încă s-a autentificat, atunci Șterge butonul va fi gri. În acest caz, deconectați-vă utilizatorul și încercați din nou.)

    User Profiles settings on Windows 10

    Setări Profiluri utilizator pe Windows 10

După ce ați finalizat pașii, deconectați-vă din contul curent și conectați-vă din nou în cont, tocmai ați șters profilul pentru a permite Windows 10 să recreeze din nou profilul de utilizator.

După ce v-ați conectat, va trebui să aplicați manual setările din nou, să vă conectați la OneDrive și multe altele. Cu toate acestea, nu este necesar să reinstalați aplicațiile. Cu toate acestea, acest proces va reinstala toate aplicațiile pe care le-ați achiziționat din Magazin.